Destinația Anului
Din pasiunea de a promova autenticitatea turismului românesc și de a exploata pe deplin potențialul său, RoBoost se alătură proiectului Destinația Anului în calitate de partener.
Competiția Destinația Anului își propune, pentru acest an, să ofere un sprijin temeinic și susținut destinațiilor din România în demersul lor de a deveni branduri turistice puternice. Acest obiectiv se va concretiza prin acordarea de premii în cadrul Galei Destinația Anului.
Ediția curentă a competiției cuprinde 9 categorii distincte, reprezentând o gamă variată de locații și servicii turistice. Câștigătorii din fiecare categorie vor beneficia de o promovare strategică amplă și eficientă, în cadrul căreia canalele media online și offline ale proiectului vor contribui la consolidarea notorietății lor.
RoBoost încurajează participanții să-și nominalizeze destinațiile preferate sau să se înscrie în competiție, în cazul în care reprezintă o localitate/regiune sau sunt operatori turistici. O listă detaliată a categoriilor disponibile poate fi consultată pe website-ul proiectului Destinația Anului (https://www.destinatiaanului.ro).
Oportunitatea este lansată către toți cei interesați să se implice. Accesați acum https://www.destinatiaanului.ro și propuneți destinația pe care o considerați demnă de a deveni Destinația Anului sau înscrieți-vă pentru a concura în această competiție importantă pentru turismul românesc în 2024. Este o oportunitate de a sublinia valoarea și frumusețea locurilor noastre, contribuind la dezvoltarea turismului autentic în România.
Pentru Localități și Regiuni:
- Orașe care inspiră – Orașe mari, cu notorietate mare la nivel național, care investesc în dezvoltare și promovare turistică. Sunt eligibile municipii.
- Tărâmuri cu istorie și tradiție – Zone geografice sau localități diferențiate prin moștenirea istorică și/sau conservarea tradițiilor. Sunt eligibile localități sau regiuni întinse pe o suprafață de maximum 3000km2 (cca. jumătate dintr-un județ).
- Comori naturale – Zone geografice sau localități diferențiate prin tezaurul natural, valorificat prin eco-turism sau alte forme de turism în natură. Sunt eligibile localități sau regiuni întinse pe o suprafață de maximum 3000km2 (cca. jumătate dintr-un județ).
- Stațiuni turistice – Stațiuni balneoclimaterice, montane sau dedicate turismului estival de pe litoralul românesc. Sunt eligibile stațiuni de interes local sau național.
Pentru Operatori Turistici:
- Parcuri de distracție și aventură – Parcuri de atracții ce oferă experiențe și distracții pentru copii, sportive, etc.
- Atracții cultural-educative – Muzee, castele, obiective arhitecturale, saline, peșteri sau alte monumente ale naturii amenajate.
- Resort-uri – Complexuri hoteliere mai mari de 100 de camere ce oferă turiștilor nu doar cazare, ci și pachete de experiențe.
- Boutique – Locații cu mai puțin de 100 de camere, oferind o experiență turistică exclusivă, deosebită. Categorie prezentată de EpicVisits.com
- Experiențe gastronomice– Restaurante, crame etc. ce devin în sine destinații prin experiențe gastronomice sau/și enologice deosebite.